Vägen till nagelförstärkning

Hej på er! Nu tänkte jag steg för steg skriva hur man gör, hela vägen till nagelförstärkning, och nagelförstärkning är då att man använder gelé som man härdar under en lampa för att få naglarna att bli hårda och kunna växa sig längre. Detta är då inte en förlängning utan bara gelé man lägger endast på ens vanliga nagel för att inte naglarna ska gå av och faktiskt kan växa sig längre utan problem, så vi sätter igång med steg 1 på en gång!
 
1. Först och främst är det väldigt viktigt att underlagsarbetet blir bra gjort, man ska få bort all skräp från naglarna och få bort all överflödig nagelband. Samt att man ska fila på ytan på nageln för att få nageln så matt som möjligt för är nageln glansig så fäster inte gelén som den ska och då kommer gelén antagligen att ramla av inom bara en kort tid. Men självklart ska man också fila formen på naglarna så att formen blir fel innan man börjar bygga med gelén.
 
2. Efter man har gjort allt detta grundarbete är det dags för första lagret gelé och då använder man en gelé som ofta kallas för bonding gel eller något liknande och applicerar på hela nageln, man ska vara nogrann så att det inte kommer i nagelbanden eller på huden då gelé är allergiframkallande och man kan få utslag. Denna bonding gel kan man då säga är en typ av primer eller något som gör hållbarheten bättre sedan.
 
3. När man applicerat detta på naglarna ska det in i UV-lampan i cirkus två minuter.
 
4. När de varit inne i två minuter är det dags för nästa lager gelé och det är den gelén man bygger med. Man kan först ta ett lager som man lägger rätt tunt med och sedan så är det dags att bygga. Då tar man en lagom klick med gelé då det är förstärkning & inte förlängning så tar man måttligt mycket och lägger som kanske en boll eller liknande och sedan drar ut den så att det blir som en liten kulle på mitten på nageln som ska jämna ut sig så att det blir snyggt. Detta kallas för apex. Man härdar återigen i lampan och förhoppningsvis så slipper man bygga igen men är inte apex tillräckligt bra kan man bygga återigen efter naglarna varit i lampan.
 
5. Efter detta så filar man på nageln och över förstärkningen för att få bort alla ojämnheter, då ska alltså hela nageln bli helt matt för är det småprickar av glansiga områden kvar så är nageln fortfarande ojämn. När man gjort detta kan man ta en buffer och buffra på så att det inte är så repigt.
 
6. Sedan applicerar man den färg man vill ha (om man vill ha nån färg så att säga) och lägger man färg måste man sen bygga en gång till med gelé så att färgen stängs in och inte nöts bort. Och sist men inte minst lägger man sedan på finish över hela nageln och rätt mycket sånt så att det stänger igen ordentligt och det gör så att allt sitter som det ska & inte nöts bort plus att man får ett glansigt resultat, eller matt, beror på vad man föredrar och så får man välja finish efter det.
 
 
 
 Glöm inte bort att ni kan maila: [email protected] om ni vill vara min nagelmodell samt att ni bidrar med innehåll till mitt gymnasiearbete! Hoppas vi ses :) 
 

nailartbysofia.blogg.se

Nagelblogg, där jag lägger ut allt ifrån nagelkonst till tips & tricks osv osv Mailadress: [email protected] för er som vill vara modell till mig samt bidra med blogginnehåll till mitt gymnasiearbete!

RSS 2.0