Hur går man till väga med lyxmanikyr?

 

Dagens inlägg kommer att handla om lyxmanikyr och hur man går till väga. Lyxmanikyr är då en manikyr där man gör en spabehandling på kunden. Alltså ingår då peeling, massage & värmeinpackning.

Det hela börjar med en vanlig manikyr, man pushar nagelbanden och filar sedan naglarna. Efter att man har gjort det så börjar de nya stegen. Det är då man börjar med handbadet. För extra avslappnande och mjukgörande känsla kan man ha brusboll och rosenblad i vattnet. Det ska sedan vara lugn och ro i 10-15 minuter. När man är klar med det är det dags för peelingen, peeling är som en kräm med små små korn i som är till för att få bort alla döda hudceller och göra huden fräsch. Man smörjer in peelingen över armarna upp till armbågarna. När man är klar tar man vatten och tvättsvampar och tar noggrant bort all peeling.

Nästa steg är att ta handkräm och smörja in armarna med ända vägen upp till armbågarna. Lägg sedan på handskar & sedan värmeinpackning. Värmeinpackning är då som handskar det blir ström i så att handskarna blir varma. När händerna har varit i handskarna i cirka 10 minuter är det dags för massagen. Man ska ge en lång & noggrann massage över armarna upp till armbågarna för att bland annat få igång blodcirkulationen.

När massageprocessen är klar är det bara att köra på som vanligt. Ta bort eventuellt nagellack, polera med olja/lacka.

 

 

 

 

nailartbysofia.blogg.se

Nagelblogg, där jag lägger ut allt ifrån nagelkonst till tips & tricks osv osv Mailadress: [email protected] för er som vill vara modell till mig samt bidra med blogginnehåll till mitt gymnasiearbete!

RSS 2.0