Vad är egentligen alla olika verktyg till för?

Hej på er! Det första inlägget tänkte jag ägna till att berätta vad alla verktyg är & vad dom gör. Innan man kan börja göra naglar är det viktigt att man lär sig hur man använder alla verktyg, so let's go shall we?

Detta är då en pusher, den man använder för att pusha ner allt nagelband så man får mer yta att jobba på, och man använder den även till att skrapa bort all smuts och sådant som finns vid nagelbanden & på nageln.

Det här kallas för nagelbandstång och det är den här man klipper av det flikiga och överflödiga nagelbandet med, samt hudflikar. Superpraktisk, men man får ta det försiktigt så att man inte skadar sig själv eller den man gör naglar på.

Jag tror att nästan alla vet vad det här är, en nagelfil som man använder till att forma naglarna till den formen man vill ha. Det man ska tänka på är att inte såga med filen på ens vanliga naglar då man förstör sina egna naglar då, men däremot när man gör nagelförlängning och att fila lite hårdare på nagelförlängningen är mer effektivt.

Det här är en väldigt sliten polerare, som man använder för att göra nageln glansig och fin.

Detta kan man kalla för "buffer" och används för att till exempel få bort alla reporna från nageln vid exempel nagelförlängning när man filar ovanpå nageln.

Det här kallas för nagelborste och är en borste man till exempel kan borsta bort allt fildamm med.

Det här är en sax man kan använda för att klippa nageltipparna vid nagelförlängning för att få dom i den längd man vill ha. Superpraktiskt!

Det här är en lite grövre fil som är gjord för när man ska göra nagelförlängning och behöver en fil som ger resultat lite snabbare. Då är den här jättebra!

Det här ser nästan ut som en sax! Men den kan man använda till att klämma åt tipparna lite extra när man limmat fast dom vid nagelförlängning.

Detta är en så kallad "orange stick", den används för att korrigera den gele som till exempel kommer utanför när man gör förlängning eller applicerar nagellack.

Det här är en elektrisk fil man använder för att till exempel fila bort material med. Superpraktisk & går jättefort! Gäller bara att vara försiktig så man inte skadar sig.

Jag hoppas att ni gillade det jag hade att komma med & att vissa faktiskt lärde sig nåt nytt också. I nästa inlägg kommer jag visa er den första manikyren på den här bloggen, det blir en rätt så simpel & klassisk manikyr.

Glöm inte att ni kan maila mig på [email protected] om ni har någon fråga eller skulle vilja vara min modell då jag gör naglar på er, vad ni vill ha är upp till er & då ni även är med och bidrar med underlag till mitt gymnasiearbete!

Ni får ha det bäst så länge!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

nailartbysofia.blogg.se

Nagelblogg, där jag lägger ut allt ifrån nagelkonst till tips & tricks osv osv Mailadress: [email protected] för er som vill vara modell till mig samt bidra med blogginnehåll till mitt gymnasiearbete!

RSS 2.0