Hur du kan hålla dina naglar underhållna, friska & långa utan att dom går av

Gelenaglar
 
Gelenaglar skapas ju genom att applicera gelé på nageln och sedan härda under en speciell UV-lampa. Varje lager som man applicerar tar ungefär två minuter att härda. 
 
Fördelar med gelénaglar: Nageln kan se sjukt naturlig ut då den går att få tunn. Gelén är inte heller speciellt känslig mot nagellacksremover och det som är jättebra är att gelén är så gott som doftfri också. 
 
Nackdelar med gelénaglar: Inte lika hållbara som akrylnaglar och naglarna kan bli gula om man har otur. Det är väldigt vanligt att man kan uppleva en brännande känsla när man härdar naglarna i UV-lampan om man har tjockt med gelé på på en gång. 
 
Gelénaglar kan man inte lösa upp i aceton som man kan göra med akryl utan då är man tvungen att fila bort materialet. 
 
Akrylnaglar
 
Akryl är det allra starkaste materialet man kan använda till naglarna och passar i stort sett alla. Man blandar då alltså pulver och vätska i rätt mängd och härdar sedan i kontakt med syre. Det tar 24-48 timmar för materialet att härda helt men man kan ändå fila till formen på nageln efter endast några få minuter. 
 
Fördelar med akrylnaglar: Akrylnaglar är lätta att forma som man vill och passar också väldigt bra när en eller flera naglar är missformade. Akrylnaglar passar för dom som vill ha riktigt långa naglar då akryl är som mest hållbart. 
 
Nackdelar med akrylnaglar: Många ser doften som väldigt stark och obehaglig.
 
Akrylnaglar man kan lösa upp med hjälp av aceton. 
 
Gellack
 
Gellack är då alltså en blandning mellan gelé och nagellack, också kallat permanent lack. Skillnaden mellan gellack och vanligt nagellack är att man härdar gellacket i en UV-lampa. Lacket är helt torrt när man går ifrån salongen och det blir som ett extra skydd mot nageln. Man kan lösa upp gellack i aceton. Gellack håller i upp till 4 veckor. 
 
Vad är skillnaden mellan nagelförlängning och nagelförstärkning?
Med en nagelförlängning förlänger man naglarna, med antingen en mall och bygger ut materialet på mallen eller så gör man med nageltippar. En förstärkning lägger man däremot på den naturliga nageln för att förstärka den så att den kan bli längre utan att gå av. 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

nailartbysofia.blogg.se

Nagelblogg, där jag lägger ut allt ifrån nagelkonst till tips & tricks osv osv Mailadress: [email protected] för er som vill vara modell till mig samt bidra med blogginnehåll till mitt gymnasiearbete!

RSS 2.0