Vad är fransk manikyr för något?

I detta inlägg tänkte jag ta och skriva lite om fransk manikyr, ifall att det är någon som inte vet vad det är och hur det ser ut. 
 
Fransk manikyr var alltså från början en manikyr som användes på catwalken och har trots namnet 'Fransk Manikyr' ingenting med Frankrike att göra. Men numera är Fransk Manikyr en klassiker. 
Det fransk manikyr handlar om är att förstärka nagelns naturliga färger och framhäva nageltippen och nagelbädden. Det gör man genom att lacka nagelbädden med ljust rosa och att sedan lacka med vit på nageltippen och få till ett fint 'smajlet' som man brukar säga. Det ska bli en fin böj och man kan gärna överdriva den lite grann beroende på hur långa naglar kunden har. Den fria vita kanten som tippen man lackar också kallas för symboliserar friskhet. 
 
För att få till en snygg, fransk manikyr kräver mycket övning. I början när man är ovan kan det vara till stor hjälp att använda redan färdiga mallar eller en bit tejp för att få till det smajlet som man är ute efter. 
 
Hur man gör bra fransk manikyr 
1. Ett bra baslack: Väljer man ett bra baslack blir det därför en bra yta som är lätt att jobba med. 
2. Ett rosa eller beiget lack: Man målar ett lager åt gången tills man fått den färgen man vill uppnå. 
3. Vitt lack: Sedan målar man en böjd linje längst ut på nageln. Beroende på vad det är för lack man använder kan man behöva måla flera lager tills man har fått det resultat som man vill uppnå. 
4. Rosa eller beiget lack igen: Ifall man vill undvika att få en skarp kant efter det vita lacket kan man lacka ännu ett lager med det rosa/beiga nagellacket. Det är två varianter och är beroende på vad man gillar mest men båda varianterna är sjukt snygga! 
5. Topplack: Sedan väljer man ett bra, snabbtorkande överlack som ger det färdiga slutresultatet och ramar in konsten man åstadkommit! Woila! 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

nailartbysofia.blogg.se

Nagelblogg, där jag lägger ut allt ifrån nagelkonst till tips & tricks osv osv Mailadress: [email protected] för er som vill vara modell till mig samt bidra med blogginnehåll till mitt gymnasiearbete!

RSS 2.0