Väldigt viktigt med hygien på salongen!

Något som är väldigt viktigt när man jobbar med naglar på en salong är hygienen. Det är sjukt viktigt då man respekterar kunderna genom att var hygienisk. 
 
God hygien på salongen är ett måste för att: 
- Man då minimerar risken att överföra smitta
- Man ger då kunden ett bra intryck och nagelterapeuten får ett bra rykte
- Man följer då svensk lagstiftning med bra hygien
 
Något som ska göras när man tänkt öppna egen salong är att anmäla det till kommunens byggnads och miljönämnd, då det handlar mycket om hygien så vill de ha koll på att man har öppnat en salong så de kan komma och göra rutinmässiga kontroller för att se till att man behåller området hygieniskt. 
 
Hygienrutiner på en salong
 
Man ska använda handskar vid arbete
Man ska alltid använda handskar när det finns risker för att komma i kontakt med kroppsvätskor och när man arbetar med kemikalier. Att ens hud är hel och inte har en massa öppna sår och så är det bästa skyddet mot att få infektioner samt att överföra infektioner till andra. Det är därför viktigt att huden vårdas mycket och är smidig, ren, hel och torr. Har man däremot mot förmodan något öppet sår så är det mer än ett måste att använda handskar, för smittoriskens skull. Annars ska man alltid använda handskar för att förhindra att få en massa giftiga ämnen på huden som kan orsaka allergier.
 
Man ska tvätta händerna noggrannt
Det är någonting man absolut inte får slarva med. Man ska tvätta händerna noggrannt innan och efter varenda kund. Att få eller överföra kontaktsmitta via händerna är den vanligaste smittovägen. Handtvätt förhindrar dock inte smittan men handtvätt tar bort synlig smuts och minskar kraftigt antalet mikroorganismer på händerna. Man ska också använda flytande tvål och en engångshandduk vid handtvätt, då det också är som mest hygieniskt. En minuts tvättning är det som krävs för att smittämnena på händerna ska minskas till stor grad, men två minuters handtvätt för att minska antalet bakterier med cirka tusen gånger. 
 
Sedan är det viktigt med handdesinfektion
Att använda handdesinfektion (med alkohol) reducerar bakterier på händerna med cirka tiotusen gånger. Man ska ta handdesinfektion efter handtvätt, när händerna är torra. Man ska ta rätt så mycket och gnida in i hela händerna. Man får inte glömma tumgreppet eller att ta mellan fingrarna. Man kan även använda handdesinfektion som en kontroll om huden är hälsosam och frisk. Om det inte svider när man tar handdesinfektion så är huden i bra skick. 
 
Nu har detta inlägg blivit tillräckligt långt så i nästa avsnitt tänkte jag ta och skriva lite om vad för arbetskläder man ska använda på salongen. 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

nailartbysofia.blogg.se

Nagelblogg, där jag lägger ut allt ifrån nagelkonst till tips & tricks osv osv Mailadress: [email protected] för er som vill vara modell till mig samt bidra med blogginnehåll till mitt gymnasiearbete!

RSS 2.0