Nagelförlängning med tippar

Blogginlägg - Nagelförlängning med tippar 

Det finns två olika saker att göra nagelförlängning med. Tippar & mallar. I detta inlägg tänkte jag skriva om hur man gör nagelförlängning med hjälp av tippar. 

Det första som alltid är så viktigt när man gör något i form av gelé är att göra underlagsarbetet bra. Pusha nagelbanden bra, få bort all skräp därifrån, fila naglarna och så vidare. När man är klar med det börjar man med tipparna. Det gäller att hitta rätt storlek till sina egna naglar. Ibland kan det hända att de är för stora ändå och då måste man fila till tipparna. Man limmar sedan fast tipparna och kanske behöver hjälp att trycka fast dom med den där nagelliknande tången. 
Nu är det viktigt att få bort kanten mellan den riktiga nageltippen och där tippen man limmat på typ börjar. Då filar man precis där man ser kanten, absolut inte på något annat ställe över nageln alls, man ska bara fila så att ens egen nageltipp inte syns längre. Sedan frågar man kunden vilken form hen vill ha på naglarna och filar efter det.

När det är klart använder man primer på ens riktiga nagel och väntar tills det torkar. Sedan är det bara att börja bygga. Man börjar då som vanligt med det första gelélagret: bonding gel , som det brukar heta. Man tar ett lagom tjockt lager av det och låter härda i lampan. När man är klar med det är det dags för nästa lager, buildern, och då kan man börja med att lägga först ett lite tunnare lager innan man börjar bygga. När man bygger sedan så gör man som med förstärkning ungefär, fast observera nu att man har en längre nagel att jobba med och att man ska få apex = det upphöjda området på nageln ungefär på mitten. Så man kan ta en klick med gelé och lägga där ens egen nagel slutar och dra den klicken bakåt. Var lätt med penseln hela tiden så det inte blir för klumpigt och är man tung på handen så blir det svårare att jobba och få ett bra slutresultat. 

Man härdar sedan och skulle man behöva bygga upp en gång till kan man göra det. 
När man är klar med att bygga torkar man sedan av naglarna och börjar fila på ytan för att få bort alla ojämnheter, & här gäller samma teori, får man bort alla fläckar & nageln blir helmatt när man filar utan något glansigt parti så är nagel jämn. Skulle nageln ha några småfläckar här och där räcker det oftast med att fila bort dom, men om inte det hjälper så får man lov att bygga en gång till. 

När man byggt klart och filat klart är det antingen dags för färg/glitter eller om man inte vill ha nån färg/glitter dags för finish gel. Lagret som stänger igen och ser till så att gelén inte nöter bort, man härdar sedan igen, torkar av naglarna och sen så är man klar!





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

nailartbysofia.blogg.se

Nagelblogg, där jag lägger ut allt ifrån nagelkonst till tips & tricks osv osv Mailadress: [email protected] för er som vill vara modell till mig samt bidra med blogginnehåll till mitt gymnasiearbete!

RSS 2.0